Menu's

Speciaal
Gekonfijte kwartelpootjes op een bedje van tutti-frutti

Deel dit recept

Categorie:

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Gekonfijte kwartelpootjes op een bedje van tutti-f

200 gram tutti-frutti
50 gram rozijnen
200 milliliter sinaasappelsap
1 eetlepel citroensap
100 milliliter witte wijn
100 milliliter water
1 stuks kaneelstokje
0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 mespunt kruidnagelpoeder
28 stuks gekonfijte kwartelpootjes
Ras el hanout
PX sherry (Pedro de Ximénez)
4 takjes kervel

Gekonfijte kwartelpootjes op een bedje van tutti-frutti recept

  1.  
    1. Tutti-frutti. Snijd de tutti-frutti in stukjes van 1 cm. Doe de tutti-frutti samen met de rozijnen, het sinaasappelsap, citroensap, de wijn en het water in een schaal en laat een half uur weken.
    2. Doe de geweekte tutti-frutti met rozijnen en het vocht in een pan en doe er het kaneelstokje, gemberpoeder en kruidnagelpoeder bij. 
    3. Breng aan de kook en roer er de honing naar smaak door. Laat het geheel 20 tot 30 minuten wellen tot het fruit zacht is en kook in tot gewenste dikte.
    4. Snijd de tutti-frutti op een plank met behulp van 2 messen fijn.
    5. Gekonfijte kwartelpootjes. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de kwartelpootjes in een ovenschaal (2 per persoon). Bestrooi met Ras el hanout kruiden en besprenkel ze met Pedro Ximénez sherry. Verwarm 10 minuten in de oven.
    6. Verwarm vlak voor uitserveren de tutti-frutti.
  2.  
    1. Leg een lepel tutti-frutti op een rond bordje.
    2. Leg hier 2 gekonfijte kwartelpootjes op.
    3. Werk af met een takje kervel.

Notes

Domaine les Yeusses _ Syrah "Les Epices" 

Enate - Cabernet Sauvignon/Merlot

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl