Menu's

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Maandmenu September 2020

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Frambozenbavarois

500 gram frambozencoulis
500 milliliter slagroom
4 blaadjes gelatine
60 gram witte basterdsuiker
1 stuks citroen

Vlierbloesemsorbet

150 milliliter geconcentreerde vlierbloesemsiroop (reformwinkel)
300 milliliter water
1 stuks citroen
1 eetlepel zoete muskaatwijn
30 gram eiwit (gepasteuriseerd)

Garnering

500 gram aardbeien
250 gram frambozen
250 gram rode bessen
4 takjes munt

Frambozenbavarois en vlierbloesemsorbet met rood fruit recept

    1. Frambozenbavarois. Verwarm de helft (250 gram) van de frambozencoulis met de suiker en maak het wat frisser met citroensap. Laat de gelatine weken in ruim koud water. 
    2. Doe de gelatine bij de warme coulis en roer goed door. 
    3. Voeg de rest van de (koude) frambozencoulis (250 gram) toe en laat de massa afkoelen tot het gaat geleren. 
    4. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel de room voorzichtig door de opstijvende coulis.
    5. Bekleed de binnenkant van de kookringen met een strookje plastic inlegfolie
    6. Maak een aantal aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snijd ze in dunne plakjes.
    7. Zet de plakjes aardbeien voorzichtig tegen de binnenkant van de kookringen aan op de plastic folie.
    8. Stort de bavarois in de ringen en laat het geheel opstijven in de koeling.
    9. Vlierbloesemsorbet. Meng de vlierbloesemsiroop met het water, het sap van 1 citroen en 1 eetlepel zoete muskaatwijn. Klop het eiwit even los en vermeng dit met het sorbetmengsel. Draai het geheel tot sorbetijs in de ijsmachine.
    10. Maak de overgebleven aardbeien schoon en snijd ze in vieren.
    11. Maak de frambozen en de rode besjes schoon.
  1.  
    1. Zet de bavarois aan de linkerkant van het bord en verwijder voorzichtig de ring en het strookje plastic inlegfolie.
    2. Leg een bolletje sorbetijs aan de rechterkant van het bord.
    3. Verdeel de frambozen, aardbeien en rode besjes over het bord.
    4. Garneer met wat muntblaadjes.

Notes

Naam van de wijn:  Brachetto d’Acqui

 

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl