Menu's

Speciaal
1. Mini pitabroodje met gegrilde mini courgette met warme yoghurt en saffraanboter

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Amuse Maandmenu Juni 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Mini Pitabroodjes

240 mililiter Lauw water
2 theelepels Instant gist
2 theelepels Fijne kristalsuiker
300 gram Bloem
50 gram Volkorenmeel
1 theelepel Zout
1 eetlepel olijfolie

Gegrilde courgette

30 gram roomboter
20 draadjes saffraan
21 stuks mini courgette
1 eetlepels maizena
300 gram Griekse Yoghurt
2 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels muntblaadjes
olijfolie, zout

1. Mini pitabroodje met gegrilde mini courgette met warme yoghurt en saffraanboter recept

    1. Gelijk maken na binnenkomst!! Pitabroodje: Giet het water in een kleine schaal en strooi de gist en de suiker erover.
    2. Laat het 5-6 minuten staan tot het mengsel gaat opzwellen en het oppervlak schuimig wordt.
    3. Doe de bloem en het meel met het zout in de kom van de keukenmachine met een deeghaak en mix op een lage stand tot alles is vermengd.
    4. Voeg de olijfolie en het gistmengsel toe, schakel de snelheid naar halfhoog en kneed 7 minuten.
    5. Het deeg moet glad, elastisch en licht kleverig zijn.
    6. Stort het deeg in een goed met olijfolie ingevette schaal, dek af met een vochtige doek en laat een uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
    7. Leg het deeg in de borden kast die op 30 graden staat!!! 
    8. Stort het gerezen deeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het in 14 stukken van elk 50 gram.
    9. Vorm met de hand van elke portie een ronde bal.
    10. Laat de ballen afgedekt met een vochtige doek 20 minuten rusten.
    11. Verhit ondertussen de oven op 200°C en schuif een bakplaat in de oven om te verwarmen.
    12. Knip twee stukken bakpapier ter grote van de bakplaat.
    13. Leg ze op het werkvlak en bestuif ze met bloem.
    14. Leg op een stuk papier ruim van elkaar af vier deegballen en rol elk ervan met een deegroller uit tot 6 cm doorsnede.
    15. Bewerk de pita's niet te lang en zorg ervoor dat ze niet scheuren, omdat ze dan niet kunnen opzwellen.
    16. Leg het bakpapier met de vier uitgerolde stukken deeg voorzichtig op de voorverwarmde bakplaat en bak ze 8-10 minuten of tot ze licht goudkleurig en gezwollen zijn.
    17. Leg de pita's in een schone kom en dek ze af met een vochtige doek om ze goed warm te houden.
    18. Herhaal punt 13 tm 16 tot alle pita broodjes gebakken zijn.
    19. Bewaar de pitabroodjes tot gebruik in de afgedekte kom.
    20. Gegrilde courgettes met warme yoghurt en safraanboter: Verhit de ovengril op een hoge stand ongeveer 275 graden.
    21. Zet de boter met de saffraan in een kleine pan op halfhoog vuur.
    22. Zet de pan opzij als de boter gesmolten is zodat de saffraan kan intrekken.
    23. Snijd de courgettes overlangs doormidden.
    24. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep ze om met 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zout en royaal  peper.
    25. Leg ze met de snijkant naar boven en gril ze 15 tot 20 minuten tot ze mooi geblakerd en gaar zijn.
    26. Warme yoghurt: Maak de warme yoghurt de in laatste 10 minuten van de griltijd.
    27. Klop in een grote schaal de maizena met 6 eetlepels water glad, voeg de yoghurt, knoflook, gedroogde munt, 1 eetlepel olijfolie en een theelepel zout toe.
    28. Klop alles goed door elkaar en giet het mengsel in een antiaanbakpan en zet het op halfhoog vuur.
    29. Verhit de saus onder voortdurend roeren, circa 10 minuten tot hij licht gebonden en goed warm is.
    30. Laat de saus niet koken, anders gaat hij schiften.
    31. Presentatie: Giet de warme yoghurtsaus in een kommetje.
    32. Leg het open gesneden pitabroodje op een rond bord en leg daar twee halve courgettes per persoon op.
    33. Schep er wat saffraan boter overheen en bestrooi met korianderzaad en verse muntblaadjes.
    34. Snij de citroen doormidden.
    35. Knijp een beetje citroensap over de courgettes en serveer meteen samen met de saus.

Notes

Wijn: Cevico - Égot Trebbiano-Chardonnay

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl