1. Fromajardis
Galerij
Categorie: | Amuse Maandmenu Maart 2023 |
Ingrediënten
Voor
14
Perso(o)n(en)
Deeg
450 gram bloem |
1 theelepel nootmuskaat |
1 theelepel zout |
300 gram koude boter |
100 milliliter ijskoud water |
Vulling
4 stuks eieren |
250 gram belegen kaas (geraspt) |
chilisaus |
5 takjes tijm |
20 sprieten bieslook |
4 blaadjes salie |
Chilisaus
25 milliliter azijn |
1 stuks citroen |
100 gram palmsuiker |
25 milliliter gembersiroop |
2 eetlepels sojasaus |
3 tenen knoflook |
2 stuks rode peper |
1 eetlepel tapioca |
1 eetlepel water |
0.25 theelepel zeezout |
1. Fromajardis recept
- Chilisaus: Snijd de rode pepers doormidden en verwijder de zaadjes.
- Pel de knoflook en snijd deze, samen met de rode pepers, heel fijn.
- Maak een papje van de tapioca en het water en zet dit papje even apart.
- Doe de fijn gesneden rode pepers en de knoflook samen met de overige ingrediënten (het tapioca papje nog niet) in een pannetje.
- Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur een aantal minuten doorkoken.
- Meng als laatste het tapioca papje door het mengsel en roer even flink door.
- Neem van het vuur en laat afkoelen. De saus dikt tijdens het afkoelen nog iets verder in.
- Fromajardis deeg: Zeef de bloem met de nootmuskaat en het zout boven een kom.
- Snijd met een mes de boter door het deeg totdat het mengsel op droog broodkruim lijkt.
- Sprenkel 6 eetlepels van het ijskoude water over het bloemmengsel en meng alles met een vork tot een samenhangend deeg.
- Voeg als het mengsel te droog is nog een beetje ijskoud water toe.
- Behandel het fromajardis deeg vanaf nu net als bij het maken van lasagne.
- Gebruik de pastamachine en haal het deeg er door heen van stand 1 tot en met stand 4.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vulling: Snijd alle kruiden heel fijn.
- Doe de eieren in een kom en klop los met een vork.
- Klop er de kaas, kruiden en chilisaus naar smaak door.
- Fromajardisdeeg: Steek rondjes van 9 cm uit de vellen fromajardis deeg .
- Schep een theelepel vulling in het midden van elk rondje.
- Doe het rondje in de middelste empanada knijper en knijp de uiteinden samen.
- Kerf met de punt van een mes een paar inkepingen in elk gevuld pakketje.
- Leg ze op een niet ingevette bakplaat en zet ongeveer 15 tot 17 minuten in de oven tot het deeg goudgeel is.
- Controleer of ze gaar zijn door er één open te snijden.
- Het deeg moet volledig gaar zijn.
- Presentatie: Doe 1 middelgrote fromajardis van 9 cm op een rond bordje en zet er een sauskommetje met chilisaus bij.
Wijnen
Wijnen:
Riff - Pinot Grigio
Cevico Égot - Trebbiano chardonnay