Menu's

Speciaal
Fromajardis

Deel dit recept

Categorie: Amuse Maandmenu Maart 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Deeg

450 gram bloem
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zout
300 gram koude boter
100 milliliter ijskoud water

Vulling

4 stuks eieren
250 gram belegen kaas (geraspt)
chilisaus
5 takjes tijm
20 sprieten bieslook
4 blaadjes salie

Chilisaus

25 milliliter azijn
1 stuks citroen
100 gram palmsuiker
25 milliliter gembersiroop
2 eetlepels sojasaus
3 tenen knoflook
2 stuks rode peper
1 eetlepel tapioca
1 eetlepel water
0.25 theelepel zeezout

Fromajardis recept

    1. Chilisaus: Snijd de rode pepers doormidden en verwijder de zaadjes.
    2. Pel de knoflook en snijd deze, samen met de rode pepers, heel fijn.
    3. Maak een papje van de tapioca en het water en zet dit papje even apart.
    4. Doe de fijn gesneden rode pepers en de knoflook samen met de overige ingrediënten (het tapioca papje nog niet) in een pannetje.
    5. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur een aantal minuten doorkoken.
    6. Meng als laatste het tapioca papje door het mengsel en roer even flink door.
    7. Neem van het vuur en laat afkoelen. De saus dikt tijdens het afkoelen nog iets verder in.
    8. Fromajardis deeg: Zeef de bloem met de nootmuskaat en het zout boven een kom.
    9. Snijd met een mes de boter door het deeg totdat het mengsel op droog broodkruim lijkt.
    10. Sprenkel 6 eetlepels van het ijskoude water over het bloemmengsel en meng alles met een vork tot een samenhangend deeg.
    11. Voeg als het mengsel te droog is nog een beetje ijskoud water toe.
    12. Behandel het fromajardis deeg vanaf nu net als bij het maken van lasagne.
    13. Gebruik de pastamachine en haal het deeg er door heen van stand 1 tot en met stand 4.
    14. Verwarm de oven voor op 200°C.
    15. Vulling: Snijd alle kruiden heel fijn.
    16. Doe de eieren in een kom en klop los met een vork.
    17. Klop er de kaas, kruiden en chilisaus naar smaak door.
    18. Fromajardisdeeg: Steek rondjes van 9 cm uit de vellen fromajardis deeg .
    19. Schep een theelepel vulling in het midden van elk rondje.
    20. Doe het rondje in de middelste empanada knijper en knijp de uiteinden samen.
    21. Kerf met de punt van een mes een paar inkepingen in elk gevuld pakketje.
    22. Leg ze op een niet ingevette bakplaat en zet ongeveer 15 tot 17 minuten in de oven tot het deeg goudgeel is.
    23. Controleer of ze gaar zijn door er één open te snijden.
    24. Het deeg moet volledig gaar zijn.
    25. Presentatie: Doe 1 middelgrote fromajardis van 9 cm op een rond bordje en zet er een sauskommetje met chilisaus bij.
  1.  

Notes

Wijnen:

Riff - Pinot Grigio

Cevico Égot - Trebbiano chardonnay

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl