Menu's


Speciaal
Krab Bayou

Deel dit recept

Categorie: Voorgerecht Maandmenu Maart 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Krab Bayou

750 gram krabvlees
4 stuks ei
1.5 theelepel Dyonmosterd
105 gram boter
0.5 theelepel cayennepeper
4 eetlepels sherry
3 eetlepels platte peterselie
125 milliliter room
60 gram lente-ui
75 gram panko
zout en peper
14 stuks coquilleschaaltjes.
bieslook

Krab Bayou recept

    1. Krab Bayou: Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Verwijder stukjes schaal of kraakbeen uit het krabvlees.
    3. Knijp goed het vocht uit de krab.
    4. Houd de stukken krab zo groot mogelijk.
    5. Snijd de peterselie heel fijn.
    6. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes 
    7. Kook de eieren hard en haal de dooier eruit.
    8. Prak de eierdooier met een vork fijn in een kom.
    9. Schep er de mosterd, 50 gram van de boter en de cayennepeper door en prak tot een pasta. 
    10. Schep er de sherry en peterselie door en vervolgens de room en de lente-ui.
    11. Schep door dit mengsel het krabvlees en breng op smaak.
    12. Vet de coquilleschaaltjes goed in.
    13. Verdeel het mengsel over de coquilleschaaltjes.
    14. Bestrooi het mengsel met het panko.
    15. Snijd de overige boter in kleine stukjes en verdeel over de schaaltjes.
    16. Zet de schaaltjes in de oven voor circa 10 minuten tot ze borrelen en goudbruin zijn.
    17. Presentatie: Zet een schaaltje op een bol bord en serveer uit.

Notes

Wijnen:

Loimer- Grüner Veltliner Kamptall

Matetic EQ - Sauvignon Blanc

 

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl