2. Krab Bayou
Categorie: | Voorgerecht Maandmenu Maart 2023 |
Ingrediënten
Voor
14
Perso(o)n(en)
Krab Bayou
750 gram krabvlees |
4 stuks ei |
1.5 theelepel Dyonmosterd |
105 gram boter |
0.5 theelepel cayennepeper |
4 eetlepels sherry |
3 eetlepels platte peterselie |
125 milliliter room |
60 gram lente-ui |
75 gram panko |
zout en peper |
14 stuks coquilleschaaltjes. |
bieslook |
2. Krab Bayou recept
- Krab Bayou: Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder stukjes schaal of kraakbeen uit het krabvlees.
- Knijp goed het vocht uit de krab.
- Houd de stukken krab zo groot mogelijk.
- Snijd de peterselie heel fijn.
- Snijd de lente-ui in kleine ringetjes
- Kook de eieren hard en haal de dooier eruit.
- Prak de eierdooier met een vork fijn in een kom.
- Schep er de mosterd, 50 gram van de boter en de cayennepeper door en prak tot een pasta.
- Schep er de sherry en peterselie door en vervolgens de room en de lente-ui.
- Schep door dit mengsel het krabvlees en breng op smaak.
- Vet de coquilleschaaltjes goed in.
- Verdeel het mengsel over de coquilleschaaltjes.
- Bestrooi het mengsel met het panko.
- Snijd de overige boter in kleine stukjes en verdeel over de schaaltjes.
- Zet de schaaltjes in de oven voor circa 10 minuten tot ze borrelen en goudbruin zijn.
- Presentatie: Zet een schaaltje op een bol bord en serveer uit.
Wijnen
Wijnen:
Loimer- Grüner Veltliner Kamptall
Matetic EQ - Sauvignon Blanc