Menu's


Speciaal
Mississippi mudpie

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Nagerechten Maandmenu Maart 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Bodem

34 stuks Oreo koekjes
5 eetlepels roomboter

Bloemloze chocolade cake

60 gram roomboter
170 gram pure chocolade (70%)
60 milliliter sterke koffie
2 eetlepels espressopoeder
1 eetlepel vanille extract
0.25 theelepel zout
6 stuks ei
200 gram suiker

Chocolade pudding.

150 gram suiker
55 gram cacaopoeder
30 gram maizena
0.25 theelepel zout
4 stuks eidooier (groot)
600 milliliter melk (vol)
3 eetlepel roomboter
2 theelepels vanille extract
86 gram chocolade (70%)

Slagroom topping

480 milliliter slagroom
2 eetlepels suiker

Mississippi mudpie recept

    1. Chocolade korst: Verwarm de oven voor tot 150°C.
    2. Vet een ronde taartvorm in.
    3. Stop de Oreo koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
    4. Smelt de boter voorzichtig in de magnetron.
    5. Meng de boter met het kruim van de Oreo koekjes en meng goed.
    6. Doe het kruimeldeeg in de taartpan en druk goed aan op de bodem en zijkant. 
    7. Zet de taartpan daarna voor 10 minuten in de vriezer.
    8. Zet de vorm na deze 10 minuten in de oven en laat in ongeveer 10 minuten drogen.
    9. Zodra het droog aanvoelt de vorm er uit halen en laten afkoelen.
    10. Chocoladecake: Splits de eieren en hak de chocolade fijn.
    11. Zet de oven op 175°C. 
    12. Laat de boter en de chocolade smelten boven een pan met kokend water.
    13. Roer tot alles goed gemengd is.
    14. Haal de pan van het vuur.
    15. Meng in een andere kom de koffie, espressopoeder, vanille en zout.
    16. Mix in de Kitchen-aid de eidooiers en 100 gram suiker tot de eidooiers wit zien en het mengsel bijna verdubbeld is. 
    17. Voeg dan het chocolade mengsel toe en daarna het koffiemengsel tot net gemengd.
    18. Schraap de zijkanten van de kom goed los en laat alles goed mengen.
    19. Sla in een schone kom van de Kitchen-aid de eiwitten met de andere 100 gram suiker tot er zachte pieken zijn.
    20. Vouw rustig een lepel van het eiwit mengsel door het chocolademengsel en voeg daarna de rest toe.
    21. Let op!! Niet teveel roeren in het mengsel.
    22. Giet het chocolademengsel, zodra dit goed gemengd is, in de vorm met de korst.
    23. Bak de taart in de oven tot het mengsel er aan de bovenkant craquelé uitziet maar nog wobbelig is in het midden. 
    24. Zet de chocolade cake in de koeling op een rooster om af te koelen.
    25. De taart zal iets inzakken.
    26. Chocolade pudding: Meng de suiker, cacao, maizena en zout samen in een kookpan.
    27. Doe dan de eidooiers en de melk erbij.
    28. Breng dit langzaam aan de kook onder voortdurend roeren.
    29. Laat dit 30 seconden koken en haal de pan dan van het vuur.
    30. Roer de boter, vanille en de chocolade erdoor tot het puddingmengsel helemaal glad is. 
    31. Doe het puddingmengsel in een kom en dek af met plastic folie (om velvorming tegen te gaan).
    32. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
    33. Giet de pudding boven op de chocoladecake in de vorm en strijk glad.
    34. Dicht de bovenkant weer af met plastic folie en zet weg in de koelkast.  
    35. Klop de slagroom met de suiker stijf en zet weg tot gebruik.
    36. Presentatie: Haal de taart uit de vorm en werk de bovenkant af met de slagroom.
    37. Snijd de taart in punten en serveer uit op een rond bordje.

Notes

Wijn:

Churchills - Ruby Reserve Port

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl