Menu's

Speciaal
Citrus dessert

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Maandmenu April 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Citroensorbetijs

250 ml water
100 gram suiker
30 gram druivensuiker
150 ml citroensap, van 4 citroenen
75 ml limoensap, van 3 limoenen

Panna cotta van pomelo

4 blaadjes gelatine
440 ml slagroom
200 ml melk
60 gram suiker
1 stuks vanillestokje
1 stuks pomelo
poedersuiker

Mousse van sinaasappel en Griekse yoghurt

2 blaadjes gelatine
130 gram Griekse yoghurt
4 el suiker
7 stuks perssinaasappels
200 ml slagroom

Lemon curd

50 gram ongezouten boter
80 gram suiker
1 stuks citroen
24 gram water
60 gram eierdooier (gepasteuriseerd)
5 gram maïzena

Garnering

4 haverkoekjes

Citrus dessert recept

    1. Citroensorbetijs: Doe voor de suikersiroop het water, de suiker en de druivensuiker in een steelpan en breng dit aan de kook. 
    2. Kook de suikersiroop 2-3 minuten door en laat helemaal afkoelen.
    3. Pers de citroenen en limoenen uit.
    4. Meng het citroen en limoensap door de afgekoelde suikersiroop.
    5. Doe de sorbet in twee bakjes van de Ninja machine en sluit af met de bijpassende deksels.
    6. Laat het mengsel nu verder opstijven in de snelvriezer gedurende 15 minuten en plaats vervolgens in de vriezer.
    7. Haal de bakjes 5 minuten voor uitserveren uit de vriezer.
    8. Haal de deksels er af en zet de bakjes na elkaar in de Ninja. Zorg dat ze door ze naar rechts te draaien omhoog gaan en verzegelen.
    9. Zet dan het programma sorbetijs aan en wacht tot het programma helemaal afgelopen is (4 blokjes)en de machine geen geluid meer maakt.
    10. Druk dan op de grijze knop links om de vergrendeling er af te halen en vervolgens de vergrendeling op het bakje.
    11. Als het ijs nog niet soepel is, maak de bovenkant van het ijs dan recht en zet het weer onder de machine en druk op de knop Re Spin en draai dit programma.
    12. Panna cotta van pomelo: Week de blaadjes gelatine in koud water.
    13. Pers de pomelo uit. Gebruik hiervoor de citruspers van de Magimix.
    14. Breng de room, melk, pomelo sap, suiker en het vanillestokje aan de kook.
    15. Zet het vuur uit.
    16. Voeg naar smaak wat poedersuiker toe indien de zuurgraad te hoog is.
    17. Verwijder het vanillestokje.
    18. Voeg de geweekte gelatine toe.
    19. Roer goed tot de gelatine is opgelost.
    20. Verdeel over de half ronde siliconen vormpjes.
    21. Zet in de diepvries.
    22. Mousse van sinaasappel en Griekse yoghurt: Week de gelatine in koud water.
    23. nijd zestes van de schil van 1 sinaasappel. 
    24. Pers alle sinaasappels uit en meet 100 ml sap af. Bewaar de geperste halve sinaasappels om de mousse in te doen. Je hebt teveel sap, maar dit kun je eventueel opdrinken. 
    25. Breng het sinaasappelsap en de zestes aan de kook.
    26. Verwijder de zestes en voeg de geweekte gelatine toe, roer tot de gelatine is opgelost, laat even afkoelen.
    27. Klop de slagroom op met de suiker.
    28. Meng het sinaasappelsap onder yoghurt.
    29. Spatel er voorzichtig de opgeklopte slagroom onder.
    30. Vul de sinaasappel helften met de mousse.
    31. Plaats in de koelkast en laat opstijven.
    32. Lemon Curd: Breng het sap van de citroen met het water, de boter en de suiker aan de kook.
    33. Meng de maïzena onder het eigeel tot de klontjes verdwenen zijn.
    34. Giet de helft van de kokende massa bij het eigeel.
    35. Roer goed en giet het mengsel terug bij de rest.
    36. Verwarm op het vuur tot het  gebonden is.
    37. Giet in een spuitzak en laat afkoelen.
    38. Haal de pannacotta een kwartier voor uitserveren uit de vriezer.
    39. Afwerking: Haal de panna cotta uit de vormpjes leg op het bord.
    40. Zet de gevulde sinaasappel op het bord. 
    41. Een bolletje van het citroenijs.
    42. Spuit een reep lemoncurd op het bord.
    43. Maal de haverkoekjes fijn en strooi dit over het dessert. 

Notes

Wijn: Enate - Dulce Gewurztraminer

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl