Menu's

Speciaal
Asari no Sakamushi kokkels

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Maandmenu Oktober 2024 Amuse 2

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Asari no Sakamushi (kokkels)

1 zakje kokkels
sake (Gekkeikan)
gember (5 cm)
1 stuks lente-ui
zwarte peper
3 stuks chili pepertjes (gedroogd)
zeezout

Asari no Sakamushi kokkels recept

    1. Kokkels: Vul een kom met een ruime hoeveelheid water met 3% zout (30 gram op 1 liter), laat het zout oplossen. 
    2. Doe de kokkels er in en laat een kwartiertje verwateren (spoel de schelp nooit met zoet water).
    3. Giet af en herhaal dit.
    4. Laat ze goed uitlekken.
    5. Schil de gember en snijd in zeer fijne julienne.
    6. Snijd de lente-ui zeer fijn in Chinoise ( salmiak vormig).
    7. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snijd de pepertjes zeer fijn.
    8. Gebruik alleen de schil.
    9. Verwarm een koekenpan (zonder vetstof) tot heet.
    10. Doe de kokkels en de julienne van gember (bewaar een kleine hoeveelheid voor de garnering) in de pan en sluit meteen af met het deksel.
    11. Til het deksel aan één zijde wat op en doe er een flinke scheut sake in.
    12. Sluit meteen weer af.
    13. Verwarm tot ze opengaan, verwijder het deksel en doe de kokkels en de gember over in een koude bak of schaal.
    14. Presentatie: Doe de kokkels in een klein sausschaaltje met steel.
    15. Bestrooi met gember-julienne, lente-ui, wat rode pepervlokjes en zwarte peper.

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl