Menu's

Speciaal
Edamame groen sojaboontjes

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Maandmenu Oktober 2024 Amuse 3

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Edamame (groen sojaboontjes)

400 gram Edamame sojabonen in peulen
1 theelepel sambal oelek
2 tenen knoflook
4 theelepels shiromisopasta
4 theelepels mirin
4 theelepels Kikkoman sojasaus
zonnebloemolie

Edamame groen sojaboontjes recept

    1. Edamame sojabonen in peulen: Breng water aan de kook en doe hier de boontjes in.
    2. Breng het water weer aan de kook en laat de boontjes 2 minuten koken.
    3. Giet af en koel terug op ijswater, giet het ijswater af en droog de boontjes op een theedoek.
    4. Pel en hak de knoflook fijn. Breng over in een hete koekenpan met wat olie en bak op matig vuur net bruin.
    5. Voeg sambal, mirin, sojasaus  en miso toe en laat wat inkoken.
    6. Voeg de boontjes toe, schep om en houd warm in de warmhoudkast.
    7. Presentatie: Verdeel de boontjes over 14 kleine kommetjes.
    8. Eetadvies: Pak een boon vast tussen je vingers en zuig hem leeg.

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl