Menu's

Speciaal
Tartelettes van kiwibes en frangipane en witte chocolade sorbet

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Februari 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Tartelette

400 gram bloem
200 gram koude boter
6 gram zout
100 gram witte basterd
4 gram vanille-essence
2 stuks eidooier
4 eetlepels water

Frangipane

280 gram amandelmeel
280 gram boter (gesmolten)
280 gram witte basterdsuiker
2 stuk eieren
2 stuk eidooier
60 milliliter cognac
150 gram bloem

Kiwibes

1000 gram kiwibes

Witte chocolade sorbet

3 blaadjes gelatine (klein formaat)
500 milliliter water
250 gram witte chocolade
150 gram suiker

Tartelettes van kiwibes en frangipane en witte chocolade sorbet recept

    1. Deeg: Begin met het maken van het deeg.
    2. Werk de koude boter in de 400 gram bloem en het zout tot een kruimende massa in de keukenmixer met platte menghaak.
    3. Voeg de 100 gram witte basterdsuiker toe en meng er goed doorheen.
    4. Voeg dan de vanille-essence, 2 eidooiers en 4 eetlepels koud water toe en breng bij elkaar tot een egaal deeg.
    5. Rol het deeg uit en leg een half uur in de koeling om te rusten.
    6. Frangipane: Meng nu de 280 gram lichte basterdsuiker met het amandelmeel, gesmolten boter, ei, eidooier en cognac in de keukenmixer met platte menghaak.
    7. Voeg als laatst de 150 gram bloem toe en meng tot egale frangipane.
    8. Werk het deeg netjes in de taartvormen( 10 cm) tot iets boven de rand i.v.m. krimp en leg er wat bakpapier op en vul met de steunvulling.
    9. Bak deze blind af in een oven op 170°C voor 20 minuten, of tot licht goudbruin.
    10. Verwijder de blindbakvulling en bak nog eens 2 minuten af.
    11. Haal uit de oven en vul de taarten met de frangipane en druk hier de gehalveerde kiwibes op.
    12. Bak de taarten nu af in de oven voor ongeveer 20 minuten.
    13. Verwijder gelijk de vormen.
    14. Laat afkoelen op een draadrooster.
    15. Sorbet: Week de gelatine in ruim koud water.
    16. Breng het water aan de kook en los hierin de geweekte uitgeknepen gelatine op.
    17. Roer de suiker en de chocolade erdoor.
    18. Laat de massa afkoelen en draai er ijs van in de ijsmachine.
    19. Presentatie: Leg de taartjes op een bord en leg er een bolletje ijs naast.

Notes

Wijn: Chateau de Cranne - Loupiac

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl