Menu's

Speciaal
Maïsmousse met visburger

Deel dit recept

Categorie: Amuse Maandmenu Maart 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Maïsmousse

500 gram maïs (blik)
4 stuks sjalotjes
500 ml groentenbouillon van 1 blok (Knorr)
1 blaadje gelatine
0.5 theelepel piment (gemalen)

Visburger

300 gram kabeljauwfilet
300 gram zalmfilet
1 stuks ei
1 stuks citroen
3 stuks lenteuitjes
1 theelepel paprikapoeder
75 gram paneermeel
zonnebloemolie

Maïsmousse met visburger recept

    1. Maïsmousse: Week de gelatine in koud water 
    2. Giet de maïskorrels af.
    3. Fruit de sjalotjes in wat boter
    4. Voeg de maïskorrels en de bouillon toe.
    5. Laat 3 minuten koken.
    6. Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in het maïsmengsel 
    7. Maal met de staafmixer het mag nog een beetje grof blijven
    8. Verdeel de mousse over 14 kleine schelpen.
    9. Laat dit opstijven in de koeling.
    10. Haal 30 minuten voor het serveren uit de koeling
    11. Visburger: Haal het vel van de zalm
    12. Dep de vis goed droog
    13. Snijd de vis zo fijn mogelijk, het moet lijken op grof gemalen gehakt
    14. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en bewaar iets voor de garnering.
    15. Breek 1 ei in een kom.
    16. Snijd de citroen in 14 plakjes
    17. Meng de vis met lente-ui, paprikapoeder, zout, peper en een klein beetje citroensap.
    18. Kneed dit door elkaar en vorm hier 14 burgertjes van, meng eventueel wat paneermeel door het vis mengsel.
    19. Wentel de burgertjes door het paneermeel.
    20. Verwarm een ruime scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgertjes hierin goudbruin en gaar. Bak eerst de onderkant goed bruin, daarna de keren en de andere kant bruin bakken. 
    21. Presentatie: Leg de visburgertjes op de maïsmousse.
    22. Garneer met wat fijngesneden lente-ui en een schijfje citroen. 
  1.  

Notes

Wijn:

Riff - Pinot Grigio

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl