Menu's

Speciaal
Croustade van zeeduivel met wortel-saliesaus

Deel dit recept

Categorie: Voorgerecht Maandmenu Maart 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Zeeduivel

14 stuks zeeduivelfilet (50 gram)
witte peper en zout
7 plakken Parmaham
salie (eigen tuin)
14 plakken bladerdeeg (450 gram, 10x 10cm)
eigeel (gepasteuriseerd)
paneermeel
1 stuks deegrader

Saus

2 stuks sjalot
50 gram boter
2 stuks winterwortel
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel suiker
100 milliliter Noilly Prat
1000 millliter tomatenbouillon (20 gram poeder op 1 liter)
500 milliliter visbouillon (15 gram geconcentreerd)
1 stuks citroen
salie (eigen tuin)

Spinazie

1 kilogram spinazie
boter

Croustade van zeeduivel met wortel-saliesaus recept

    1. Zeeduivelfilet. Bestrooi de filets met peper en zout (weinig, want Parmaham is ook zout).
    2. Omwikkel de filets met een halve plak Parmaham en steek er een paar blaadjes salie tussen.
    3. Rol de plakken bladerdeeg uit om dunnere grote plakken te verkrijgen.
    4. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier, bestrooi met wat paneermeel en verdeel hier 14 plakjes bladerdeeg over.
    5. Leg in het midden van het bladerdeegplakje de zeeduivel met Parmaham en maak een pakketje.
    6. Bestrijk het bladerdeeg rondom met water.
    7. Bestrijk het bladerdeeg met eidooier en snijd de randen eventueel bij met een deegrader.
    8. Saus. Pel en snipper de sjalotjes.
    9. Schraap de worteltjes en snijd ze in kleine stukjes.
    10. Smoor de sjalotjes in de boter en voeg de worteltjes toe.
    11. Voeg een theelepel cayennepeper en suiker toe.
    12. Blus het geheel met de Noilly Prat, de tomatenbouillon, de visbouillon en het sap van 1 citroen.
    13. Laat inkoken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid.
    14. Druk de saus door een grove zeef en voeg een eetlepel fijngesneden salie toe. 
    15. Spinazie. Was de spinazie.
    16. Vlak voor uitserveren: Wok de spinazie (wokstand 4) kort in wat boter en breng op smaak met peper en zout. 
    17. Presentatie. Plaats de bladerdeegpakketjes gedurende 20 minuten in een oven van 180°C. Keer de bakplaat tussentijds voor gelijkmatige garing. 
    18. Verwarm de saus.
    19. Snijd de spinazie fijn en verdeel de spinazie over de borden.
    20. Leg hierop de bladerdeegpakketjes.
    21. Lepel de saus eromheen.

Notes

Wijn:

Lievland - Old Vines Chenin Blanc

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl