Menu's

Speciaal
gerookte forel met mierikswortelroom

Deel dit recept

Categorie: Amuse Maandmenu juni 2021

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Mousse van gerookte forel met mierikswortelroom

300 gram gerookte forelfilet
100 milliliter room
100 gram verse roomkaas
0.5 stuks citroen
25 gram veldsla
0.25 bos bieslook
100 milliliter room
4 theelepels mierikswortel

gerookte forel met mierikswortelroom recept

    1. Snijd 14 kleine blokjes van de gerookte forelfilet af en zet apart voor de garnering.Snijd de overige gerookte forelfilet in stukken en doe deze samen met de roomkaas in de keukenmachine.
    2. Draai het geheel tot een gladde massa.
    3. Klop 100 ml room half stijf en spatel door de massa.
    4. Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap.
    5. Doe over in een spuitzak met een gekarteld mondje en bewaar in de koeling tot gebruik.
    6. Klop 100 ml room met de mierikswortel stijf en doe over in een spuitzak met een glad mondje. 
    7. Zet weg in de koeling tot gebruik.
  1.  
    1. Leg op een amuse lepel een blaadje veldsla.
    2. Spuit daarop de forelmousse en daar bovenop een toefje mierikswortelroom.
    3. Garneer met een blokje gerookte forel.
    4. Leg hier bovenop kruislings 2 kleine takjes bieslook.
        .

Notes

  • Domaine Les Yeuses - Viognier

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl