Menu's

Speciaal
Gamba's met een luchtige pernod-saus

Deel dit recept

Categorie: Voorgerecht Maandmenu Oktober 2021

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Gamba's

42 stuks gamba's
1 teen knoflook
cayennepeper
40 milliliter cognac

Saus

60 gram eiwit (gepasteuriseerd)
100 milliliter room
200 milliliter mayonaise (zelf maken, zie basisrecept)
1 mespunt cayennepeper
1 theelepel anijspoeder
50 milliliter gembervocht
50 milliliter pernod
1 bakje waterkers

Gamba's met een luchtige pernod-saus recept

  1.  
    1. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Pel en snijd de knoflook fijn.
    2. Zet de schalen aan in wat olijfolie, voeg cayennepeper en knoflook toe en blus af met cognac.
    3. Zeef de olijfolie en bak daarin de gamba’s kort vlak voor doorgifte.
    4. Maak 200 milliliter mayonaise volgens het basisrecept. 
    5. Indien er geen anijspoeder voorhanden is, kunt u anijszaad in de vijzel fijnmaken.
    6. Meng de mayonaise met anijspoeder, gembersiroop, pernod en cayennepeper. Let op alles naar smaak toevoegen. Wees voorzichtig met de pernod i.v.m. de sterke smaak.
    7. Klop de room lobbig. Sla de eiwitten stijf. Spatel de room door de mayonaise en vervolgens de eiwitten.
  2.  
    1. Maak een spiegeltje van de saus op een klein bordje.
    2. Leg hierop 3 gamba’s.
    3. Garneer af met een toefje waterkers in het midden.

Notes

 

1) Domaine Defaix - Chablis

2) Alois Lageder - Pinot Grigio

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl