Menu's

Speciaal
Bosui-crèmesoep met saffraan en rivierkreeftjes

Deel dit recept

Categorie: Soepen Maandmenu December 2021

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Visbouillon

1000 gram visafval (graten en koppen)
2 stengels bleekselderij
1 stuks prei
2 stuks winterwortel
1 stuks ui
2 stuks laurierblad
2 takjes tijm
1 stuks rode peper
5 stuks peperkorrels
200 milliliter witte wijn

bosui-crèmesoep

10 stuks bosui
350 gram rucola (gebruik 25 gram voor de garnering)
2 teentjes knoflook
3 stuks kruimige aardappel
0.05 gram saffraandraadjes (= ongeveer 10 stuks)
200 milliliter room
200 gram rivierkreeftjes

Flatbread

350 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
350 gram natuuryoghurt

Bosui-crèmesoep met saffraan en rivierkreeftjes recept

  1.  
    1. Visbouillon. Spoel de koppen en graten van het visafval grondig af onder koud stromend water. 
    2. Verwijder de stugge draden van de bleekselderij en snijd in stukken.
    3. Schil de winterwortels en snijd in stukken.
    4. Was en snijd de prei in ringen.
    5. Pel en snipper de ui.
    6. Doe wat boter in een grote soeppan en zet hier de groenten in aan.
    7. Voeg het visafval toe.
    8. Voeg 2 liter water toe en breng het geheel aan de kook.
    9. Halveer het rode pepertje en verwijder de zaadlijst.
    10. Voeg de laurierblaadjes, de takjes tijm, het rode pepertje en de peperkorrels toe.
    11. Laat de bouillon gedurende 20 minuten zachtjes koken en schuim deze regelmatig af met een schuimspaan.
    12. Voeg de witte wijn toe en laat nog 10 minuten meekoken.
    13. Passeer de bouillon door een neteldoek en zet apart.
    14. Bosui-crèmesoep. Was de lente-/bosui en snijd in kleine stukjes.
    15. Snijd de rucola in grove stukken.
    16. Pel en snipper de knoflook
    17. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
    18. Wel de saffraandraadjes in warm water.
    19. Verhit de olie en fruit hierin de bosui, 325 gram van de rucola (houd de andere 25 gram over voor de garnering) en de knoflook.
    20. Voeg de aardappelen, visbouillon en de uitgeknepen saffraandraadjes toe en kook gedurende 20 minuten.
    21. Pureer de soep met de staafmixer. 
    22. Roer de room en de rivierkreeftjes erdoor en verwarm zonder te koken.
    23. Flatbread: Voeg alle flatbread ingrediënten toe aan een mengkom en meng samen met een lepel, gebruik dan schone handen om alles te deppen en samen te brengen.
    24. Bestuif een schoon werkoppervlak met bloem en laat het deeg eruit kiepen.
    25. Kneed een minuut of zo om alles samen te brengen (dit is geen traditioneel broodrecept, dus je hoeft het niet lang te kneden - net genoeg tijd om alles samen te brengen).
    26. Doe het deeg in een met bloem best besmeerde kom en dek af met een bord en laat het dan apart.
    27. Bestuif een schoon werkoppervlak en deegroller met bloem, verdeel het deeg vervolgens in tweeën en verdeel vervolgens elke helft in 6 stukken van gelijke grootte (ongeveer zo groot als een golfbal).
    28. Dep en druk het deeg met je handen plat en gebruik vervolgens een deegroller om elk stuk in rondes van 12 cm te rollen, ongeveer 2 mm tot 3 mm dik.
    29. Gebruik een mes om 6 lijnen in het midden van elke ronde te snijden, waarbij aan elk uiteinde ongeveer 3 cm overblijft.
    30. Zet de grillpan op een hoog vuur en kook ze 1 tot 2 minuten aan elke kant, of tot ze zijn aangegeven en opgeblazen, draai je met een tang.
    31.  Schep de soep in een kleine soepkom.
    32. Bestrooi met de rest van de rucola.

Notes

Wijnen:

Pieropan - Soave Classico

Terras Gauda - San Campio Albariño

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl