Menu's

Deel dit recept

Categorie: Voorgerecht Maandmenu September 2020

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

heilbot

12 stuks heilbotfilet (van ongeveer 75 gram)
boter
olijfolie
fleur de sel

kreeftensaus

250 gram garnalendop
1 stuks ui
2 eetlepels tomatenpuree
2 tenen knoflook
500 milliliter schaaldierenfond (15 gram concentraat op 500 ml)
1 eetlepel kreeftenpasta
200 milliliter room

ravioli

100 milliliter zonnebloemolie
40 gram basilicum
150 gram zachte geitenkaas
peper en zout
12 stuks wontonvelletjes
olie

spinazie

800 gram spinazie
2 teentjes knoflook
boter
peper en zout

Heilbotfilet met kreeftensaus en ravioli gevuld met geitenkaas en basilicum recept

    1. Saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de garnalendop toe en de tomatenpuree.
    2. Blus af met de schaaldierenfond en voeg de room toe. 
    3. Voeg 1 eetlepel kreeftenpasta toe.
    4. Laat het geheel zachtjes inkoken.
    5. Passeer door een zeef en zet weg tot gebruik.
    6. Ravioli. Pluk de blaadjes van de basilicum. Blancheer de blaadjes 5 seconden in kokend water, schep ze in een zeef en hang deze in ijskoud water deze zo snel mogelijk af te koelen. Haal de zeef uit het water en laat uitlekken. 
    7. Droog de blaadjes tussen keukenpapier.
    8. Pureer de blaadjes met de zonnebloemolie en gebruik 2 eetlepels voor de vulling van de ravioli.
    9. Maak de geitenkaas op smaak met basilicumpuree (van punt 8), peper en zout.
    10. Maak van de wontonvellen 1 ravioli per persoon, eventueel met behulp van een raviolisteker.
    11. Pocheer de ravioli voor het uitserveren gedurende een aantal minuten in water met zout en een scheutje olie.
    12. Spinazie. Was de spinazie en roerbak in een klontje boter en 2 fijngesneden teentjes knoflook.
    13. Laat goed uitlekken. Snijd grof en breng op smaak met peper en zout.
    14. Heilbot. Bak de filets in de koekenpan aan de graatkant kort in boter en olie.
    15. Zet 15 minuten voor uitserveren in een oven van 100ºC en laat tot een kerntemperatuur van 55°C komen.
    16. Bestrooi voor uitserveren met fleur de sel.
    17. Verwarm de kreeftensaus en klop deze vlak voor uitserveren schuimig met een staafmixer.
  1.  
    1. Maak een spiegeltje van de saus in een diep bord.
    2. Leg hierop een laagje spinazie.
    3. Plaats de heilbotfilet op de spinazie.
    4. Werk af met de ravioli.

Notes

Naam van de wijn : ‘Riff’ pinot grigio 

 

Naam van de wijn: Villa Wolf – Pinot Blanc 

 

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl