Finse flensjes
Categorie: | Maand menu Tussengerechten Maandmenu December 2022 |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
14
Perso(o)n(en)
Flensjes
400 gram bloem |
800 milliliter melk |
2 stuks ei |
10 gram boter |
zout |
Paddestoelenvulling
500 gram kastanjechampignons |
200 gram pieds de mouton |
200 gram oesterzwammen |
200 gram hertenham (plakjes) |
250 gram blauwe bessen |
200 milliliter creme fraiche |
zout en peper |
Garnering
venkeltakje uit onze kruidentuin |
leeg |
Finse flensjes recept
- Flensjes. Meng de bloem met wat zout.
- Maak een kuiltje in de bloem en breek daarin het ei.
- Giet de melk in delen erbij en mix alles goed door elkaar.
- Smelt de boter en meng deze door het beslag.
- Laat minimaal een half uur rusten voor gebruik.
- Voeg voor gebruik eventueel nog wat melk toe als het beslag te dik is.
- Smeer de flensjespan licht in met boter.
- Bak 14 dunne goudbruine flensjes en houd ze warm.
- Paddenstoelenvulling: Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in blokjes. Houd elke soort apart.
- Bestrooi de paddenstoelen met zout en peper en bak ze afzonderlijk in boter.
- Snijd de hertenham in reepjes. Snijd de blauwe bessen doormidden, alleen als ze uitzonderlijk groot zijn.
- Meng de hertenham, de blauwe bessen, twee eetlepels creme fraiche en de paddenstoelen door elkaar.
- Vul de flensjes met dit mengsel en rol op.
- Bestrijk de flensjes met crème fraîche en leg ze naast elkaar in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
- Plaats ze gedurende 15 minuten in een oven van 180°C.
- Presentatie: Plaats het flensje op een klein rond bordje en garneer met een venkeltakje uit eigen kruidentuin of een takje dille.