Speciaal
Finse flensjes

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Tussengerechten Maandmenu December 2022
Tags:

Ingrediënten

Voor 14 Perso(o)n(en)

Flensjes

400 gram bloem
800 milliliter melk
2 stuks ei
10 gram boter
zout

Paddestoelenvulling

500 gram kastanjechampignons
200 gram pieds de mouton
200 gram oesterzwammen
200 gram hertenham (plakjes)
250 gram blauwe bessen
200 milliliter creme fraiche
zout en peper

Garnering

venkeltakje uit onze kruidentuin
leeg

Finse flensjes recept

      1. Flensjes. Meng de bloem met wat zout.
      2. Maak een kuiltje in de bloem en breek daarin het ei.
      3. Giet de melk in delen erbij en mix alles goed door elkaar.
      4. Smelt de boter en meng deze door het beslag.
      5. Laat minimaal een half uur rusten voor gebruik.
      6. Voeg voor gebruik eventueel nog wat melk toe als het beslag te dik is.
      7. Smeer de flensjespan licht in met boter.
      8. Bak 14 dunne goudbruine flensjes en houd ze warm.
      9. Paddenstoelenvulling: Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in blokjes. Houd elke soort apart.
      10. Bestrooi de paddenstoelen met zout en peper en bak ze afzonderlijk in boter. 
      11. Snijd de hertenham in reepjes. Snijd de blauwe bessen doormidden, alleen als ze uitzonderlijk groot zijn.
      12. Meng de hertenham, de blauwe bessen, twee eetlepels creme fraiche en de paddenstoelen door elkaar.
      13. Vul de flensjes met dit mengsel en rol op.
      14. Bestrijk de flensjes met crème fraîche en leg ze naast elkaar in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
      15. Plaats ze gedurende 15 minuten in een oven van 180°C.
      16. Presentatie: Plaats het flensje op een klein rond bordje en garneer met een venkeltakje uit eigen kruidentuin of een takje dille.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept