Menu's

Speciaal
Vegan pompoen en rode curry soep en atjar van taugé

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Soepen Maandmenu September 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Pompoen en rode curry soep

1.2 kilo pompoen
1 stuks uien
2 stengels citroengras
40 gram gember
1 stuks rode chilipepers
2 teen knoflook
2 eetlepel rode currypasta
20 mililiter zonnebloemolie
750 milliliter groentebouillon
500 mililiter kokosmelk
2 blaadjes kaffir limoen
1 stuks limoenen
koriander

Taugé atjar

250 gram taugé
30 gram azijn
0.5 stuks ui
1 teen knoflook
1 stuks rode lombok
2 stuks kemirinootjes
0.5 theelepel gemberpoeder
1 theelepel koenjit
1 eetlepel suiker
zout

Pompoen-pecorino bol

600 gram pompoen
5 gram zout
400 gram bloem
7 gram gist(gedroogd)
2 eetlepel olijfolie
50 gram pecorino
1 eetlepel tijm

Vegan pompoen en rode curry soep en atjar van taugé recept

    1. Werkwijze: Snijd de pompoen in stukken van 2 centimeter.
    2. Fruit de ui, citroengras, gember, rode peper, knoflook en rode currypasta aan met de zonnebloemolie in een soeppan voor 20 minuten.
    3. Voeg de pompoenstukken toe en gaar 20 minuten mee.
    4. Blus af met de groentebouillon en kook voor de helft in.
    5. Voeg nu de kokosmelk, limoenblaadjes en limoensap toe en sudder voor 20 minuten.
    6. Blend de soep tot een gladde massa met behulp van een blender of staafmixer.
    7. Breng de soep op smaak met zout.
    8. Serveer de soep in het gewenste servies en garneer met taugé, rode peper, bosui en koriander.
    9. Atjar van Taugé: Wrijf de uien, knoflook, kemiri, koenjit, gemberpoeder en zout tot een brij.
    10. Voeg de azijn en suiker toe en breng alles aan de kook.
    11. Voeg de taugé toe als de azijn kookt.
    12. Snijd de lombok in fijne julienne en voeg toe aan de atjar.
    13. Breng over naar een pot of bak en laat afkoelen.
    14. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
    15. Pompoen-pecorino bol: Verwarm de oven voor tot 200 °C
    16. Halveer de pompoen.
    17. Schep met een lepel de zaden en draden er uit, maar laat de schil zitten.
    18. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm.
    19. Spreid de blokjes pompoen uit op een ovenplaat en dek af met aluminiumfolie.
    20. Pof de pompoenblokjes in circa 25 minuten gaar.
    21. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een fijne puree en laat afkoelen.
    22. Strooi het zout in een kom.
    23. Zeef de bloem erboven.
    24. Maak een kuiltje in het midden en strooi daar de gist in.
    25. Voeg langs de rand de pompoenpuree, de olijfolie en 50 ml handwarm water toe.
    26. Kneed alles met de kitchenaid tot een soepel deeg.
    27. Voeg extra bloem toe als het plakt.
    28. Kneed er de pecorino en de tijm door.
    29. Laat het deeg onder een doek op kamertemperatuur een uur rijzen.
    30. Vorm van het deeg een bol.
    31. Laat het deeg afgedekt nogmaals 30 minuten rijzen.
    32. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak enkele insnedes in de bovenkant en bak het brood in de voorverwarmde oven in 20 a 25 minuten gaar.
    33. Presentatie: Schep de soep in een bol bord.
    34. Leg op de rand een sneetje brood.
    35. Schep wat atjar in een schaaltje er bij.
     
     
     
     

Notes

Wijn: Loimer - Grüner Veltliner

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl