Menu's

Speciaal
Yakizakana gegrilde vis

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Hoofdgerecht Maandmenu Oktober 2024 Compleet menu gerecht

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Zalm teriyaki

400 gram zalmrugfilet met vel
zonnebloemolie
2 stuks avocado's (eetrijp), Albert Heijn
1 stuks limoen

Saus

gember (5 cm)
80 gram Kikkoman sojasaus
60 gram mirin
60 gram sake (Gekkeikan)
80 gram donkere basterdsuiker

Diversen

400 gram jasmijnrijst
sambal oelek
1 tube wasabi pasta
sesamzaad (wit), geroosterd
1 stuks lente ui
sesamolie

Yakizakana gegrilde vis recept

    1. Rijst: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
    2. Saus: Meng de ingrediënten voor de saus.
    3. Verwarm wat en roer tot de suiker is opgelost.
    4. Laat een kwartiertje trekken.
    5. Vis: Portioneer de vis in 14 stukken.
    6. Laat het vel er aan zitten.
    7. Bak in een beetje zonnebloemolie op hoog vuur op de velkant tot het visvlees juist boven het vel opaalkleurig wordt.
    8. Haal nu de vis uit de pan en haal het vel van de vis; bak verder op de andere kant tot het visvlees voor de helft opaalkleurig is.
    9. Draai de vis weer om.
    10. Voeg nu de saus toe, draai het vuur laag en arrosseer (bedruip)de vis met de saus.
    11. Zet de pan van het vuur.
    12. Verwijder de vetlaag van de visvelletjes, snijd in reepjes en bak krokant in een droge koekenpan.
    13. Voeg een heel klein beetje sambal oelek toe.
    14. Avocado: Schil de avocado’s en snijd in plakjes. Bedruip met wat limoensap.
    15. Snijd de lente ui in kleine ringetjes.
    16. Opmaak en uitserveren: Serveer wat rijst in een kom.
    17. Bestrooi met geroosterd sesamzaad.
    18. Doe daarop enkele schijfjes avocado en de reepjes zalmvel.
    19. Bedruip de avocado met een beetje van de teriyaki-saus.
    20. Serveer de vis op een apart schaaltje.
    21. Zet een puntje wasabi-pasta op de rand van het schaaltje.
    22. Bedruip de vis met extra saus en top af met lente-ui.
    23. Bedruip nog met enkele druppels sesamolie.

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl