Menu's

Speciaal
Coquilles met avocado doperwtenpuree

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Maandmenu December 2024 Amuse A

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Doperwtenpuree

350 gram doperwten
230 gram avocado (diepvries)
7 plakjes pancetta
2 tenen knoflook
1 blokje groentebouillon (Knorr)
klontje boter

Coquilles

14 stuks coquille

Presentatie

tuinkers

Coquilles met avocado doperwtenpuree recept

    1. Pancetta: Leg de pancetta op een stuk bakpapier en bak in de oven op 220°C krokant.
    2. Erwtenpuree: Hak de knoflook fijn en bak in een klein beetje van de boter aan.
    3. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan.
    4. Verkruimel het bouillonblokje bij de erwtjes en kook ze in 4 à 5 min gaar.
    5. Voeg de avocado toe en pureer met een staafmixer tot er een groene egale massa ontstaat.
    6. Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
    7. Coquilles: Bestrooi de coquilles met peper en zout.
    8. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
    9. Schep wat doperwten-avocado puree in een amuse schaaltje en leg de coquille er op.
    10. Verkruimel de pancetta in grove stukken en leg een paar stukjes op de coquille.
    11. Garneer met tuinkers.

Notes

Wijn: Villa Wolf - Pinot Banc

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl