Menu's

Speciaal
Artisjokkensoep met aardperen

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Soepen Maandmenu December 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Artisjokkensoep met aardperen

1 pond aardperen
350 gram artisjokbodems (blik, Sligro)
1 stuks citroen
1 stuks ui
850 milliliter kippenfond (25 gram geconcentreerd)
125 milliter slagroom
125 milliliter volle melk
boter
witte peper en zout

Garnering

2 stuks aardappel (vastkokend)
0.25 bos dille (Turkse winkel)
rode peper bolletjes
1 koffielepel glucosestroop

Artisjokkensoep met aardperen recept

    1. Artisjokken/aardpeersoep: Rasp de schil van de citroen.
    2. Vul een kom met koud water en doe er het sap van een halve citroen in. Bewaar de andere helft.
    3. Schil de aardperen en snijd ze in tweeën of drieën. Leg ze in het citroenwater om verkleuring te voorkomen. 
    4. Snijd de artisjokbodems in grove stukken.
    5. Pel en snipper de ui.
    6. Verhit wat boter op halfhoog vuur in een pan met dikke bodem. 
    7. Laat de ui regelmatig omscheppend ongeveer 4 minuten fruiten. Voeg na een paar minuten ook de aardperen toe en laat even meebakken.
    8. Voeg vervolgens de artisjokken toe en de bouillon.
    9. Breng aan de kook en laat de groenten 20 minuten zachtjes gaar koken.
    10. Mix alles met een staafmixer en zeef de soep door een grove zeef of passe-vite.
    11. Garnering: Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. 
      Bak deze in de frituur bij 180°C (4 minuten voorbakken en 1 minuut nabakken).
    12. Plak op een takje venkel (14 stuks) rode peperbolletjes met wat glucosestroop.
    13. Prik het takje in de kubus.
    14. Vlak voor uitserveren: Voeg de slagroom en melk toe aan de soep.
    15. Breng verder op smaak met zout en witte peper, de citroenrasp en wat citroensap.
    16. Laat de soep op halfhoog vuur 3 tot 5 minuten doorwarmen.
    17. Presentatie: Schep de soep in warme soepkommen en decoreer met het venkeltakje.

Notes

Wijn: Alois Lageder - Gaun Chardonnay

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl