Menu's

Speciaal
Spaghetti cabonara van snijboon

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Tussengerechten Februari 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Snijbonen

400 gram snijbonen
1 stuks sjalot
picudo olijfolie
2 dikke plakken ontbijtspek in fijne blokjes gesneden
2 stuks champignons
ocal olijfolie (valderama)
15 gram parmezaanse kaas

Truffelsaus

1 stuk sjalot ( gesnipperd)
125 ml slagroom
2 stuks eieren
Himalaya zout
zwarte peper
truffel

presentatie

Koppert Cress Floregano

Spaghetti cabonara van snijboon recept

    1. Snijbonen carbonara: Maak de snijbonen schoon.
    2. Snijd met een scherpe dunschiller de snijbonen tot lange slierten.
    3. Fruit de gesnipperde sjalot aan in de Picudo olijfolie en bak de brunoise van buikspek mee.
    4. Drenk de klein gesneden champignons in de Ocal olijfolie, bak op het laatste moment mee.
    5. Verwarm de spaghetti van snijboon in dit mengsel tot deze beetgaar is.
    6. Zwarte truffelsaus: Fruit het sjalotje aan.
    7. Klop de slagroom, ei, zout en peper door elkaar.
    8. Verwarm deze zacht met het sjalotje.
    9. Schaaf een deel zomertruffel door de saus.
    10. Schuim de saus op m.b.v. een staafmixer.
    11. Presentatie: Draai de spaghetti met behulp van een vork tot een rolletje en dresseer op het bord.
    12. Bedruip daarna met de zwarte truffelolie.
    13. Bestrooi de spaghetti met Parmezaanse kaas.
    14. Verdeel het schuim over de spaghetti van snijboon.
    15. Leg flinterdunne plakjes zomertruffel op het gerecht, voeg wat extra truffelrasp toe.
    16. Besprenkel het gerecht met Ocal olijfolie.
    17. Verdeel de prachtige Floregano bloemetjes over het gerecht voor een optimaal mediterraan effect.

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl