Menu's

Speciaal
Snijboon alla carbonara

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Tussengerechten Maandmenu Februari 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Snijbonen

500 gram snijbonen
boter
peper en zout

Spekzout

100 gram ontbijtspek (reepjes, bevroren) of vegetarisch spekreepjes
boter

Bundelzwammen

1 bakje bundelzwammen (bruin)
1 stuks sjalot
2 takjes tijm
mespunt kerriepoeder
olijfolie
peper en zout

Kwarteleieren

14 stuks Henne ei
1 eetlepel azijn

Garnering

40 gram Parmezaanse kaas (stukje)

Snijboon alla carbonara recept

    1. Snijbonen carbonara: Verwijder de puntjes van de snijbonen.
    2. Snijd de snijbonen met een mes of dunschiller in lange smalle repen in de vorm van de boon.
      Kook ze beetgaar in gezouten water en koel direct af in koud ijswater. Laat uitlekken en zet terzijde.
    3. Spekzout: Snijd de bevroren reepjes spek in zo klein mogelijke stukjes en bak ze in wat boter in enkele minuten krokant. Zet terzijde. 
    4. Vlak voor uitserveren: Verwarm de snijbonen in een pannetje met wat boter en voeg aan het einde de spekjes toe.
    5. Breng op smaak met peper.
    6. Bundelzwammen: Verwijder de onderkant van de zwammen.
    7. Pel en snipper het sjalotje.
    8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
    9. Vlak voor uitserveren: Zet de fijngesneden sjalot aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de bundelzwammen, de tijm en een mespuntje kerrie toe.
    10. Voeg naar smaak peper en zout toe.
    11. Henne eieren: Verwarm water met wat azijn tot tegen de kook aan.
    12. Breek de henne eieren voorzichtig, stuk voor stuk, in het water.
    13. Pocheer ze ongeveer 1 a 2 minuten. ( afhankelijk van ei dus goed kijken)
    14. Dompel ze daarna even onder in koud water.
    15. Presentatie: Draai de spaghetti met behulp van een vork tot een rolletje en dresseer op het bord.
    16. Leg hiernaast het kwarteleitje.
    17. Verdeel wat bundelzwammetjes over de spaghetti.
    18. Rasp wat Parmezaanse kaas over het gerecht.
  1. TIP: vegaversie, vervang het spek door vegetarisch spek.( doorgeven aan inkoop)

Bekijk Video

Notes

Wijn: Pieropan - Soave Classico

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl