Menu's

Speciaal
Loempia van roquefort met peer en wafel van rode biet

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Januari 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Loempia van roquefort

14 stuks loempiavellen (groot)
500 gram roquefort
65 gram gepasteuriseerd eiwit
7 stuks handperen (Conference)

Perenijs

2 stuks peren (Doyenné du Comice )
300 gram volle melk
280 gram slagroom
150 gram suiker

Wafel van rode biet

90 gram rode bietensap
20 gram zonnebloemolie
2 gram zout
7.5 gram poedersuiker
75 gram bloem
1 stuks kniepertjesijzer

Loempia van roquefort met peer en wafel van rode biet recept

    1. Loempia:Snijd de roquefort in 14 staafjes van 1,5cm bij 1.5cm bij 10 cm.
    2. Bestrijk een loempiavel met losgeroerd eiwit.
    3. Leg hier diagonaal niet in het midden, maar uit het midden, het staafje Roquefort op.
    4. Vouw de twee punten aan elk uiteinde van het Roquefortstaafje naar elkaar toe
    5. Rol vervolgens het geheel op. Probeer overal 2 deeglaagjes te hebben.
    6. Maak zo 14 staafjes.
    7. Bewaar de loempia afgedekt in de koelkast.
    8. Perenijs: Schil de peren en snijd in kleine stukjes.
    9. Zorg dat de room en melk koud zijn.
    10. Giet de stukjes peer, de melk, de suiker en de room in een kom.
    11. Mix met de staafmixer tot een gladmengsel
    12. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot het bevroren is.
    13. Wafel van rode biet. Meng de ingrediënten met een garde tot beslag.
    14. Zorg ervoor dat het kniepertjesijzer goed op temperatuur is. 
    15. Schep een normale eetlepel in het midden van het kniepertjesijzer, sluit hem en bak 1,5 minuut.
    16. Bewaar in een gesloten trommel.
    17. Presentatie:
    18. Verwarm het frituurvet tot 180°C.
    19. Schil de peren.
    20. Snijd de peren in 4 parten.
    21. Verwijder het klokhuis.
    22. Snijd van iedere part een waaier.
    23. Leg op ieder bord twee waaiers peer.
    24. Frituur de loempia's ongeveer gedurende 4 minuten.
    25. Laat even uitlekken op keukenpapier.
    26. Leg de loempia tussen de waaiers van peer.
    27. Leg naast de loempia een bolletje perenijs.
    28. Breek de wafels in stukken en decoreer hiermee de loempia.

Notes

Wijn: Enate Dulce Gewürztraminer

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl