Menu's

Speciaal
Strawberry dreams

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Nagerechten Maandmenu Mei 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

roomijs

500 milliliter melk
250 milliliter room
1 stuks vanillestokje
100 gram gepasteuriseerde eidooiers
190 gram suiker

Espuma van dulche de leche

400 milliliter gecondenseerde melk
100 milliliterl slagroom

Griekse yoghurt

1 liter Griekse yoghurt
100 milliliter slagroom
75 gram kristalsuiker
4 gram vanillepoeder
1 blaadje gelatine

Aardbeien

1 kg aardbeien
100 milliliter balsamicoazijn
100 gram poedersuiker
2 takjes verse munt

Cantuccini koekjes

1 stuks ei
100 gram amandelen met vel
125 gram bloem
125 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
20 gram gepasteuriseerde eidooier
zout

Strawberry dreams recept

    1. Cantuccini koekjes: Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Hak de amandelen grof.
    3. Kneed een deeg van bloem, bakpoeder, suiker, vanille suiker, zout en ei.
    4. Werk er de grof gehakte amandelen door.
    5. Rol lange dunne staven van het deeg, leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met eigeel.
    6. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
    7. Haal de plaat na 20 minuten uit de oven en snijd de staaf in kleine stukjes.
    8. Zet de oven op 130°C en bak in 15 minuutjes af.
    9. Espuma dulce de leche: De blikjes gecondenseerde melk zijn al voorgekookt ( circa 3 uur in een pan met kokend water, onder water houden).
    10. Klop de dulce de leche samen met de room op tot een gladde massa.
    11. Zet koud weg.
    12. Roomijs: Breng de melk samen met de room en het merg van het vanillestokje aan de kook.
    13. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker luchtig.
    14. Voeg al roerend aan de melk toe en verwarm tot 80°C.
    15. Laat afkoelen en draai tot roomijs in de ijsmachine.
    16. Griekse yoghurt: Verwarm de room licht en los hierin de suiker op.
    17. Voeg het vanillepoeder toe en laat trekken.
    18. Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
    19. Knijp uit en los op in de room.
    20. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    21. Spatel door de Griekse yoghurt.
    22. Zet koel weg.
    23. Gemarineerde aardbeien: Maak de aardbeien schoon.
    24. Meng de balsamicoazijn met de suiker tot een gladde massa.
    25. Marineer de aardbeien 15 minuten voor het opdienen. Giet af.  Let op dat er niet teveel vocht vrijkomt bij het opmaken van het bord of glas.
    26. Presentatie: Dresseer alle onderdelen naar eigen inzicht op een bord of in een groot glas.
    27. Werk af met de verkruimelde cantuccini koekjes en een takje munt.
  1.  

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl