Menu's

Speciaal
Gevulde ribeye met rode wijn truffelsaus hasselback aardappel enregenboogwortels

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Hoofdgerecht Maandmenu Maart 2022

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

runderlende

2000 gram ribeye
100 gram blokjes bacon
2 tenen knoflook
2 stuks sjalot
200 gram gemengde paddenstoelen
100 mililiter runderfond van concentraat (1 tl)
150 gram babyspinazie

rode wijn-truffelsaus

600 mililiter runderfond van concentraat (18 g)
400 mililiter rode wijn
5 takjes tijm
3 eetlepel bloem
2 eetlepel boter
1 eetlepel truffelpasta

hasselbackaardappelen

14 stuks vastkokende aardappelen
2 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
3 takjes tijm
olijfolie
grof zeezout

regenboogwortels

1000 gram regenboogwortels
olijfolie

Gevulde ribeye met rode wijn truffelsaus hasselback aardappel enregenboogwortels recept

  1. Bereiding:
    1.Gevulde ribeye: Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze grof.
    2.Pel de sjalotjes en de knoflook en hak grof.
    3.Verhit olijfolie in een grote pan en bak hierin 2 minuten de bacon onder af en toe roeren.
    4.Voeg de knoflook en sjalot toe en bak nog 2 minuten mee.
    5.Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze net gaan slinken.
    6.Schenk de bouillon erbij en blijf roeren. Laat de bouillon verdampen en schep er dan de spinazie door.
    7.Laat de spinazie iets slinken, roer alles goed door elkaar en haal van het vuur.
    8.Breng het geheel op smaak met peper en zout.
    9.Doe alles over in een keukenmachine, maal het fijn en laat afkoelen.
    10.Leg de ribeye op het aanrecht en smeer de binnenkant heel dun in met olijfolie, peper en zout.
    11.Schep de vulling op het vlees en smeer het gelijkmatig uit met een lepel, laat rondom 1 cm vrij, anders kun je de rollade niet goed oprollen.
    12.Rol de rollade licht stevig op, niet te hard drukken.
    13.Bind de rollade op met keukentouw.
    14.Smeer de rollade in met olijfolie, peper en zout en leg in een bakblik, niet in de koeling!
    15.Een half uur voor uitserveren.
    Verwarm de oven (Rational) voor op 100°C.
    16.Bak de rollade om en om aan en plaats in de oven tot een kerntemperatuur van 50°C.
    17.Gebruik van de Rational: N.B. Indien de Rational een geluidsignaal geeft altijd knop 8 even ingedrukt houden (CONTINUE). Druk op aan (l). Wacht tot de verlichting in de oven aangaat. Druk tegelijkertijd op de blauwe toets (4)en de rode toets (5). Stel direct daarna de tijd in op CONTINUE door knop(8) even ingedrukt te houden. Druk op de temperatuur toets (6) en stel de temperatuur in op 100°C met knop 19. Druk op druppel (2) om vocht toe te voegen (deze moet gaan knipperen). Voeg 30% toe door knop 19 naar linkste draaien (display 30 blauw en 70 rood). Steek de digitale kerntemperatuurmeter in het vlees. Druk op de bovenste IQT (12)en stel de kerntemperatuur in op 50°C met de draaiknop (19). Ventilator op halve snelheid instellen (knop 19).
    18.Rode wijn-truffelsaus: Doe de fond met de rode wijn en de tijm in een sauspan en breng aan de kook, laat 25 minuten zachtjes inkoken. Haal de takjes tijm eruit.
    19.Schep een soeplepel van van de saus in een bakje en klop hier beetje bij beetje de bloem door tot een klontvrij papje. 

  2. 20.Klop dit daarna door de saus en breng opnieuw aan de kook, laat 1 tot 2minuten koken, maar blijf met een garde kloppen, de saus dikt vanzelf in. Klop de boter erdoor samen met de truffelpasta en breng op smaak met peper en zout.
    21.Hasselback aardappelen: : Was de aardappelen goed schoon en maak droog met keukenpapier.
    22.Leg de aardappelen één voor één op een lepel en snijd ze in tot waaiertjes, dus niet helemaal doorsnijden!
    23.Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en snijd de knoflook heel fijn.
    24.Maak met olijfolie, de knoflook, tijm en rozemarijn een mengsel en verdeel dit vervolgens over en tussen de aardappelen.
    25.Strooi er als laatste nog wat grof zeezout over.
    26.Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar.
    27.Na 30 minuten kun je de aardappelen nog een keer insmeren met het mengsel van olie/knoflook/tijm en rozemarijn.
    28.Regenboogwortels: Was en maak de wortels schoon, snijd ze in gelijke stukken en stoom ze 10 minuten in het stoompannetje.
    29.Verwarm de oven voor op 180°C.
    30.Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er wat olijfolie over en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
    Presentatie:
    1.Snijd de rollade in plakken.
    2.Leg de wortels iets boven het midden van de borden en zet de Hasselback aardappel ernaast.
    3.Leg een plak van de rollade tegen de wortels en giet wat van de saus over het vlees.

Notes

wijnen: Matetic - Carmenere

wijnen: Wirra Wirra - Churchblock

 

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl