Menu's

Speciaal
Gevulde karbonades met een bacon-maple reductie en Maque Choux

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Hoofdgerecht Maandmenu Maart 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Gevulde karbonades

14 stuks ribkarbonade
100 gram boter
6 stuks peren
4 stuks ui
3 eetlepels rozemarijn
3 eetlepels olie
6 eetlepels Creoolse kruiden.
zout

Bacon-Maple reductie

10 plakken bacon
3 stuks peer
3 tenen knoflook
600 milliliter appelsap
300 milliliter maple syrup
100 gram gedroogde cranberry's

Maque Choux

75 gram boter
1.5 stuks ui (groot)
1.5 stuks paprika (groen)
3 stuks tomaat (groot)
600 gram maiskorrels (diepvries)
175 milliliter melk
zout, peper en cayennepeper

Dubbel gebakken aardappelen

7 stuks aardappelen (middelgroot)
5 plakken bacon
125 gram crème fraîche
40 gram boter
150 gram kaas (geraspt)
60 milliliter melk
peper en zout
olijfolie
1 theelepel Creoolse kruiden

Gevulde karbonades met een bacon-maple reductie en Maque Choux recept

    1. Gevulde karbonade: Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Dep de karbonade droog met keukenpapier.
    3. Snijd de karbonade in de breedte in zodat er een zakje ontstaat.
    4. Snijd de ui en de peer brunoise.
    5. Snijd de rozemarijn heel fijn.
    6. Smelt de boter op medium vuur en voeg de ui en peerstukjes toe.
    7. Bak dit zachtjes gedurende 5 minuten.
    8. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 2 minuten door.
    9. Haal de pan van het vuur en verdeel de vulling over de 14 karbonades.
    10. Stop de vulling in de karbonade en maak dicht met een prikker.
    11. Doe de karbonades in een ovenschaal en verdeel de overgebleven vulling over het vlees, strooi er wat zout op en besprenkel met olie.
    12. Strooi de Creoolse kruiden over het vlees.
    13. Bak de karbonades voor ongeveer 40 minuten of tot een kerntemperatuur is bereikt van 63°C.
    14. Laat de karbonades, losjes afgedekt met Al-folie, minimaal 5 minuten rusten voor uitserveren.
    15. Bacon-Maple reductie: Snijd de baconplakken in stukjes.
    16. Bak de baconstukjes uit en laat ze dan uitlekken op papier.
    17. Verkruimel ze zodra ze helemaal afgekoeld zijn en zet opzij tot later.
    18. Snijd de peren in kleine stukjes en knijp de knoflook uit.
    19. Bak in dezelfde pan van de bacon de stukjes peer en de knoflook voor ongeveer een minuut.
    20. Voeg na die minuut de appelsap toe en vervolgens de maple syrup en cranberries.
    21. Kook de saus in tot de helft.
    22. Wil je de saus dikker hebben, kook dan nog wat verder in.
    23. Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes bacon toe.
    24. Maque Choux: Snipper de ui en verwijder het zaad en de zaadlijsten van de groene paprika en de tomaten.
    25. Snipper de groene paprika en tomaat.
    26. Verhit de helft van de boter in een grote pan op laag vuur.
    27. Fruit de ui circa 10 minuten in de boter tot de ui goudgeel is.
    28. Schep de stukjes paprika in de pan en roerbak 1 minuut.
    29. Schep de tomatenstukjes er door en laat sudderen.
    30. Doe de helft van de maiskorrels en de melk in een blender en draai met korte stootjes tot een grove puree.
    31. Schep het maismengsel en de overige maiskorrels door het groentemengsel en laat 20 minuten sudderen op laag vuur.
    32. Leg schuin een deksel op de pan.
    33. Roer het mengsel regelmatig om en zorg dat het mengsel niet aanbakt.
    34. Giet er nog wat melk bij als het mengsel droog begint te worden.
    35. Schep er de rest van de boter door en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
    36. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    37. Boen de aardappelen schoon en prik er een paar gaatjes in. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Leg de aardappelen op de bakplaat en bak ze ongeveer een uur in de oven tot ze gaar zijn.
    38. Bak de bacon tot deze knapperig is en verkruimel vervolgens.
    39. Meng in een kom de crème fraîche met de boter, driekwart van de geraspte kaas, melk, Creoolse kruiden en wat peper en zout door elkaar.
    40. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en schep tot ongeveer een halve centimeter van de rand leeg. Doe dit in de kom bij het kaasmengsel en roer goed door.
    41. Verdeel dit mengsel over de uitgeholde aardappelen en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de aardappelen weer in de oven en bak nog ongeveer 20 minuten.
    42. Strooi de bacon over de aardappelen als ze klaar zijn. Serveer direct.
    43. Presentatie: Leg een karbonade op een groot rond bord.
    44. Schep hier de saus over.
    45. Zet een klein bakje met de maque choux hiernaast.
    46. Leg tot slot een aardappel op het bord.

Notes

Wijnen:

Casa Ferrerinha - Esteva

Condado de Haza - Crianza

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl