Menu's

Speciaal
2. Mosselen nduja burrata fregola

Deel dit recept

Categorie: Voorgerecht Maandmenu September 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Fregola

350 gram fregola sarda
zout

Mosselen, nduja

70 stuks mosselen
olijfolie
3 stuks sjalot
2 tenen knoflook
120 gram nduja
300 milliliter witte wijn
90 gram boter
180 gram tomatenpassata
0.13 bos tijm
zwarte peper en zout

basilicumolie

30 gram basilicum
80 gram spinazie
100 milliliter koolzaadolie

burratacrème

400 gram burrata
60 milliliter olijfolie extra vergine
witte peper en zout

Afwerking

0.5 bos bieslook
0.5 bos dille
150 gram Parmezaanse kaas (stukje)
7 eetlepels basilicumolie (eigen bereiding)
460 gram burratacrème

Garnering

1 bakje vene cress

2. Mosselen nduja burrata fregola recept

    1. Fregola. Kook de pasta in gezouten water gaar (14 tot 17 minuten). 
    2. Giet af en bewaar het kookvocht. 
    3. Basilicumolie. Pluk de blaadjes van de steeltjes van de basilicum. Was eventueel de spinazie en slinger deze droog. 
    4. Verwarm de koolzaadolie tot 80°C. 
    5. Doe de warme koolzaadolie, basilicumblaadjes en de spinazie in een mengbeker van de staafmixer. Mix alle blaadjes fijn.
    6. Zeef de olie door een bolzeef waar een kaasdoek (eerst even spoelen met lauw water om de zeep te verwijderen) in ligt en laat uitlekken boven een kom. Duw de kruidenpuree niet aan (anders wordt de olie troebel).
    7. Burratacrème. Doe de burrata met de olijfolie extra vergine in een keukenmachine en maal tot een gladde crème.
    8. Breng op smaak met witte peper en zout. 
    9. Mosselen, nduja. Pel en snipper de sjalotten. Pel de tenen knoflook en hak deze fijn.
    10. Pluk de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn.
    11. Spoel de mosselen schoon met koud water, verwijder beschadigde exemplaren..
    12. Verhit olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de mosselen, sjalot, knoflook, 1 eetlepel tijm en nduja toe.
    13. Laat enkele minuten bakken en blus vervolgens af met de witte wijn.
    14. Leg het deksel 30 seconden op de pan.
    15. Doe de passata en 180 milliliter pastakookwater erbij.
    16. Laat 1 tot 2 minuten koken tot alle schelpen van de mosselen open zijn.
    17. Haal de mosselen uit de saus.
    18. Bind de pastasaus met koude klontjes boter. 
    19. Voeg vervolgens de fregola toe.
    20. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
    21. Afwerking: Hak de dille fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.
    22. Rasp de Parmezaanse kaas.
    23. Presentatie: Leg 5 mosselen in een kring op een warm rondbord.
    24. Verdeel de pasta hierover.
    25. Werk af met fijngehakte dille, fijngesneden bieslook, basilicumolie  en vers geraspte Parmezaanse kaas.
    26. Schep twee eetlepels burratacrème in het midden van elk bord.
    27. Garneer met enkele blaadjes vene cress.  

Notes

Wijn: Bisci - Verdicchio di Matelica 

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl