Menu's

Speciaal
4 Kalfsoester gruyère bospaddenstoelen spinazie en lasagne

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerecht Maandmenu September 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Kalfsoester

14 stuks kalfsoester à 100 gram
140 gram gruyère (geraspt)

Cognacsaus

500 ml kalfsfond (10 gram concentraat)
240 ml cognac
40 ml rode port
40 ml slagroom
90 gram boter
maizena
witte peper en zout

Lasagne

400 gram Italiaanse bloem tipo 00
4 stuks eieren
10 ml olijfolie
zout

Groenten

1000 gram spinazie
1 teentje knoflook
400 gram gemengde paddenstoelen
1 bosje lente uitjes
1 verpakking (150 gram) beukenzwam bruin
nootmuskaat

4 Kalfsoester gruyère bospaddenstoelen spinazie en lasagne recept

    1. Cognacsaus: Maak de gemengde paddenstoelen schoon, snijd in plakjes (zet apart) en hak de steeltjes grof.
    2. Kook de cognac en de port in tot 1/3.
    3. Voeg de kalfsfond, de room en de grof gehakte steeltjes toe en laat opnieuw inkoken tot ongeveer 250 ml.
    4. Zeef de saus door een grove zeef.
    5. Snijd de koude boter in blokjes.
    6. Verwarm de saus opnieuw en bind deze met 90 gram koude blokjes boter.
    7. Bind eventueel nog iets met aangelengde maizena.
    8. Breng op smaak met witte peper en zout.
    9. Lasagne: Maak pasta van 400 gram meel volgens de basisreceptuur.
    10. Rol dun uit (stand 7).
    11. Steek 42 rondjes met een diameter van 6 cm uit de pasta.
    12. Kook vlak voor het serveren de pasta in 2 à 3 minuten gaar in kokend water met wat zout.
    13. Groenten: Was de spinazie en slinger deze droog.
    14. Wrijf een wok in met een teentje knoflook
    15. Wok de spinazie (stand 2) vlak voor het uitserveren. 
    16. Hak de spinazie grof.
    17. Maak op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
    18. Laat zeer goed uitlekken op een zeef. 
    19. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes.
    20. Bak de plakjes paddenstoelen en de lente uitjes in een scheutje olijfolie.
    21. Verwijder de steelaanzet van de bundelzwammetjes en bak de  bundelzwammetjes kort aan in wat olijfolie op hoog vuur.  
    22. Kalfsoester: Verwarm de salamander voor op de hoogste stand.
    23. Bestrooi de kalfsoester met zout en peper.
    24. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de kalfsoesters ongeveer 3 minuten per kant.
    25. Dek losjes af met aluminimumfolie.
    26. Strooi wat geraspte gruyère op de oesters, bewaar ongeveer 6 eetlepels van de kaas.
    27. Gratineer de oester onder de Salamander.
    28. Presentatie: Verwarm de saus.
    29. Kook de lasagne rondjes 2 à 3 minuten in kokend water met wat zout.
    30. Verwarm de spinazie.
    31. Verwarm het paddenstoelenmengsel en de bundelzwammetjes.
    32. Leg een klein spiegeltje saus op het bord. 
    33. Plaats hierop de kalfsoester.
    34. Verdeel de gebakken bundelzwammetjes over de oester.
    35. Bouw de lasagne op in een ring: Pasta rondje, daarop spinazie.
    36. Pasta rondje, gebakken paddenstoelen met lente uitjes.
    37. Pasta rondje, met iets geraspte gruyère.
    38. Nappeer nog wat saus rond het vlees en de pasta.

Notes

Wijnen: Clos de la Roilette -Fleurie Tradition

              Shelter winery - Spätburgunder

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl