Menu's

Speciaal
Asperges tagliatelle met morieljeroom

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Amuse Maandmenu Mei 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Asperge tagliatelle

14 stuks Hollandse groene asperges (dik)

Morieljeroom

20 gram gedroogde morieljes (zonder staart)
20 gram gedroogde morieljes staartjes
20 gram boter
3 stuks sjalot
3 tenen knoflook
150 ml madera
150 milliliter slagroom
1 scheutje citroensap
1 eetlepel dragonblaadjes
14 toefjes kervel

Asperges tagliatelle met morieljeroom recept

    1. Morieljes: Week de morieljesteeltjes en -hoedjes afzonderlijk in 125 milliliter heet water (ze moeten net onderstaan) gedurende 30 minuten.
    2. Vang het weekvocht op met behulp van een zeef boven een kom. Laat de morieljessteeltjes en -hoedjes uitlekken en bewaar het weekvocht.
    3. Laat het weekvocht een tijdje staan, zodat eventueel aanwezig zand naar de bodem zakt. 
    4. Dompel de morieljessteeltjes en -hoedjes vervolgens gedurende 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken.
    5. Halveer de morieljehoedjes en snijd de steeltjes in stukjes.
    6. Tagliatelle: Snijd harde uiteinden van de asperges af en schil het onderste deel.
    7. Snijd de asperges met een mandoline of dunschiller in lange dunne tagliatelle.
    8. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
    9. Morieljeroom: Snijd de sjalotten en de knoflook fijn.
    10. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
    11. Voeg de sjalotten, knoflook en een snufje zout toe.
    12. Smoor ze afgedekt en af en toe roerend in 10 minuten glazig.
    13. Voeg de madera toe, draai het vuur hoger en kook in tot 1/3.
    14. Giet het weekvocht af en zorg ervoor dat je geen onzuiverheden van de bodem meeneemt.
    15. Doe de geweekte paddenstoelen, 75 ml van het weekvocht, de room en een snufje zout bij de sjalot in de pan.
    16. Breng de vloeistof tegen de kook en laat zachtjes inkoken tot een licht gebonden saus.
    17. Proef of de morieljes gaar zijn.
    18. Neem van het vuur.
    19. Rits de blaadjes van de steeltjes van de dragon en hak deze fijn.
    20. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap en de fijngehakte dragon.
    21. Houd hem tot gebruik afgedekt warm in de warmhoudkast.
    22. Asperge tagliatelle: Breng een pan met water aan de kook met wat zout.
    23. Blancheer de asperge tagliatelle beetgaar.
    24. Laat goed uitlekken.
    25. Presentatie: Verdeel de tagliatelle over de verwarmde borden.
    26. Schep de morieljeroom over en rond de tagliatelle.
    27. Bestrooi met wat toefjes dragon.

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl